För en trygg och smidig visumansökan

Frågor & svar

HUR LÅNG TID TAR DET ATT FÅ VISUM?

Vi behandlar din ansökan så fort handlingarna mottagits.
Vi rekommenderar att din ansökan är oss tillhanda senast 2 arbetsveckor före avresa. Dock är det upp till konsulatets behandlingstid som mer eller mindre bestämmer den tid det kommer att ta innan du får tillbaka ditt pass med visum.

Vid brådskande fall kontakta oss innan du skickar in ansökan

KAN JAG SKICKA MIN ANSÖKAN MED REKOMMENDERAT BREV?

Vi rekommenderar starkt att du skickar in ansökan till oss som rekommenderat brev. Spara kvittot med kollinummer för spårbarhet hos www.posten.se ifall det skulle behövas. Där ser du även om vi har tagit emot ditt brev.

HUR MYCKET KOSTAR VISUMET?

Priset är beroende på vilket visum du ansöker om. Vår serviceavgift på 500 SEK för turistvisum och 600 SEK för Non-Immigrant visum per ansökan tillkommer alltid. I denna avgift ingår portoavgift vid returnering av pass och visum med rekommenderat brev.

VILKEN TYP AV VISUM BEHÖVER JAG?

Detta beror på hur du planerar din resa i Thailand. Vad du ska tänka på är att med Tourist Visa kan du stanna i maximum upp till 60 dagar i rad varje gång du reser in i Thailand. Eventuellt kan du ansöka om förlängning på Immigration Office i Thailand. Uppfyller du kraven för Non-Immigrant Visa kan du i stället få stanna i upp till 90 dagar i rad direkt. I vanliga fall är det maximum 90 dagar du kan få stanna i Thailand. Efter 90 dagar måste du lämna landet för att resa tillbaka efter minst ett dygn. Har du flera inresor på visumet aktiveras andra inresan vid detta tillfälle. För att kunna veta vilket visum du behöver, krävs en bestämt resplan. Mer information om visum hittar du här.

BEHÖVER MITT BARN OCKSÅ ANSÖKA OM VISUM?

Enligt ambassaden/konsulatet finns det ingen bestämd regel att barn inte behöver ansöka om visum. För att undvika problem som kan uppstå vid Immigration Checkpoint rekommenderar vi att alla ansöker om visum oavsett ålder.

HUR GÖR JAG MED BARNETS ANSÖKAN?

Föräldrar eller vårdnadshavare fyller i samt signerar ansökningsformuläret. Tänk på att alla ska ha egna kopior på handlingarna.

BEHÖVS VISUM VID STUDIER OCH KONFERENS I THAILAND?

Om du ska studera, arbeta eller delta i ett möte/en konferens i Thailand krävs det i vanliga fall att du ansöker om Non-Immigrant Visa. Ta kontakt med skolan/institutet/företaget och fråga om vilket typ av visum du behöver.
För att ansöka om Non-Immigrant Visa krävs det handlingar från ansvariga myndigheter i Thailand, vilket är skola/institut/företag. Mer information om krav på Non-Immigrant Visa hittar du här.

MITT PASS GÅR UT SNART. MÅSTE JAG FÖRNYA PASSET INNAN JAG ANSÖKER OM VISUM?

Passets giltighet avgör även vilken typ av visum du kan ansöka om. Vanligtvis är det minst 6 månaders giltighet, vilket räknas fr o m inresedatum (dvs vid ankomstdatum till Thailand). Vid flera inresor kan det krävas att passet ska vara giltigt i minst 9-18 månader. Läs mer om krav på olika typer av visum här.

MÅSTE JAG BOKA BILJETT INNAN JAG ANSÖKER OM VISUM?

Detta beror på vilken typ av visum du vill ansöka om. Ska du ansöka om Tourist Visa är svaret ja. Då krävs det alltid kopia på biljetten.

VAR ANSÖKER JAG OM VISUM?

Det går att lämna in ansökan om visum personligen eller via en representant, antingen på thailändska ambassaden i Stockholm eller på Royal Thai Consulate i Göteborg. Har du inte möjlighet att göra ett personligt besök, kan du tryggt och smidigt anlita Visumservice Göteborg som representant genom att skicka ansökan via post.

JAG HAR BARA ENKELBILJETT IN I THAILAND. SKA JAG ANSÖKA OM VISUM?

Om du bara har en enkelbiljett till Thailand rekommenderar vi att du ansöker om Single Entry Tourist Visa. Observera att med endast enkel inresebiljett kan du inte ansöka om flera inresor, utan bara Single Entry (en inresa).

KAN JAG RESA UT UR THAILAND, ÖVER GRÄNSEN TILL KAMBODJA NÄR JAG ÄR DÄR?

Vistelseperioden i Thailand du får av Immigration vid inresan genom Checkpoint gäller för just den aktuella inresan. Får du 60 dagar stämplade på passet innebär det att du får stanna i landet i upp till 60 dagar i rad.
Om du inte stannar till detta datum och lämnar landet, oavsett vart och hur du reser ut, räknas det som att du har använt hela vistelseperioden. Vid nästa inresa till Thailand får du ny vistelseperiod. Med andra ord kan du inte ”spara” vistelsedagar, även om du reser ut före periodens utgång. Detta gäller både om du har visum eller Visa Exemption. Om du t ex reser med svenskt pass och har Single Entry Tourist Visa på 60 dagar och vill besöka ett av grannländerna bör du vänta till tidigast de två sista veckorna av visumets giltighetsdatum. Reser du tillbaka via landvägen får du stanna upp till 15 dagar utan visum. Kommer du tillbaka via flyg får du stanna ytterligare upp till 30 dagar utan visum. Läs mer om Visa Exemption på ambassadens hemsida.

HUR BETALAR JAG?
(KAN JAG BETALA MED KORT?)

Visum- och serviceavgiften betalas endast i form av kontanter och skickas tillsammans med ansökan.

VILKA HANDLINGAR SKA JAG SKICKA MED?

Handlingarna som krävs beror på vilken typ av visum du vill ansöka om. Följande handlingar krävs alltid för att ansöka om visum: pass (original + kopia), ifyllt ansökningsformulär, 2 st ID-foton samt ett ofrankerat och adresserat kuvert. Läs mer om krav på olika typer av visum här.

 Postadress

Visumservice Göteborg AB
Box 111 21, 404 23 Göteborg

Telefon

+46 (0) 708-89 97 84

Telefontider

Mån-fre: kl 9.00 - 16.30
Lunchstängt: kl 12.00 - 13.00

E-post

info@visumservicegoteborg.se

© Copyright 2019 Visumservice Göteborg AB